Benita Ferrero-Waldner se menţine în cursa pentru conducerea UNESCO

Austriaca Benita Ferrero-Waldner, în prezent comisar european pentru Relaţii Externe, îşi menţine candidatura pentru al treilea tur de scrutin al alegerilor pentru funcţia de director general al UNESCO, au anunţat sâmbătă surse din anturajul său.

23 afișări
Imaginea articolului Benita Ferrero-Waldner se menţine în cursa pentru conducerea UNESCO

Benita Ferrero-Waldner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sursele citate au adăugat că nu este exclusă retragerea din cursă a lituanienei Ina Mariculionyte, însă decizia acesteia nu este sigură.

Consiliul executiv al UNESCO nu a reuşit, în cel de-al doilea tur de scrutin, desfăşurat vineri seară, să desemneze un nou director general.

Egipteanul Farouk Hosni rămâne favorit pentru al treilea tur, programat să aibă loc sâmbătă. El a obţinut vineri 23 de voturi, devansându-le pe Ferrero-Waldner (nouă voturi), candidata bulgară Irina Bokova (opt voturi) şi ecuadoriana Ivonne Baki (opt voturi). Ina Marciulionite a obţinut patru votrui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici