Criza climatică. Biden a semnat ordinul executiv: "Nu mai putem aştepta. Este timpul să acţionăm"

În cel mai ambiţios efort al SUA de a preveni cele mai grave schimbări climatice, preşedintele Joe Biden a semnat miercuri ordinele executive pentru a transforma economia naţională puternic alimentată cu combustibili fosili într-o economie curată, întrerupând închirierea de terenuri federale pentru exploatarea de petrol şi gaze şi direcţionând subvenţiile.

31278 afișări
Imaginea articolului Criza climatică. Biden a semnat ordinul executiv: "Nu mai putem aştepta. Este timpul să acţionăm"

Criza climatică. Biden a semnat ordinul executiv: "Nu mai putem aştepta. Este timpul să acţionăm"

Directivele vizează conservarea a 30% din terenurile şi apele ţării în următorii 10 ani, dublarea energiei eoliene a naţiunii şi trecerea la o flotă de vehicule federale complet electrică, printre alte modificări. Planul general al lui Biden are ca scop evitarea efectelor provocate de arderea combustibililor fosili, relatează AP.

Dar efortul său implică şi un risc politic pentru preşedinte şi democraţi, întrucât statele producătoare de petrol şi cărbune se confruntă cu pierderi de locuri de muncă.

„Nu putem aştepta mai mult″ pentru a aborda criza climatică, a spus Biden la Casa Albă. ”Vedem cu ochii noştri. O simţim pe pielea noastră. Este timpul să acţionăm"

El a spus că ordinele sale vor „întări planul ambiţios al administraţiei noastre de a face faţă ameninţării existenţiale ale schimbărilor climatice”.

Biden şi-a stabilit un obiectiv de eliminare a poluării cu combustibili fosili în sectorul energiei electrice până în 2035 şi din economia SUA în ansamblu până în 2050, accelerând ceea ce este deja o creştere a energiei solare şi eoliene şi diminuând dependenţa ţării de petrol şi gaze. Planul vizează încetinirea încălzirii globale cauzate de om, care măreşte numărul şi intensitatea evenimentelor meteorologice extreme.

În prezent, 61% din energia electrică a SUA provine din gaze naturale şi cărbune, 20% din energie nucleară şi 17% din energie eoliană, solară şi alte energii regenerabile, arată datele Administraţia SUA pentru informaţii energetice.

Biden a recunoscut riscul politic, afirmând în mod repetat că abordarea sa va crea locuri de muncă în sectoarele energiei regenerabile şi auto, pentru a compensa orice pierderi din sectoarele petrolului, cărbunelui sau gazelor naturale.

Când mă gândesc la schimbările climatice şi la răspunsurile la acestea, mă gândesc la locuri de muncă ”, a spus Biden. „Acestea nu sunt vise plăcinte în cer. Acestea sunt soluţii concrete care pot fi acţionate. Şi ştim cum să facem acest

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici