Blocul Iulia Timoşenko se teme că Guvernul ucrainean ar putea fi demis

Blocul Iulia Timoşenko se teme că demiterea preşedintelui Parlamentului ar putea fi urmată de cea a premierului Iulia Timoşenko.

10 afișări
Imaginea articolului Blocul Iulia Timoşenko se teme că Guvernul ucrainean ar putea fi demis

Blocul Iulia Timoşenko se teme că Guvernul ucrainean ar putea fi demis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Parlamentului de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, un apropiat al preşedintelui Viktor Iuşcenko, a fost demis miercuri.

În favoarea demiterii preşedintelui Legislativului s-au pronunţat 233 de parlamentari, reprezentanţi ai Partidului Regiunilor şi comuniştilor, dar şi zece deputaţi ai partidului proprezidenţial, care îl suspectau pe Iaţeniuk că nu susţinea ideea alegerilor anticipate.

Blocul Timoşenko a încercat să împiedice destituirea lui Iaţeniuk. Potrivit presei ucrainene, Blocul Timoşenko se teme că demiterea ar putea fi urmată de cea a Guvernului.

"Echipa primului-ministru suspectează că destituirea preşedintelui Parlamentului este doar prima etapă. A doua etapă ar fi o moţiune de cenzură la adresa Guvernului", scria miercuri cotidianul Ukrainska Pravda.

"Dacă s-a ajuns la demiterea preşedintelui Parlamentului, vor urma alegeri anticipate şi demiterea lui Timoşenko", preconizează cotidianul Segodnia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici