Bush cere Rusiei să înceteze acţiunile "absolut inacceptabile" din Georgia

Preşedintele Statelor Unite, George W. Bush, a declarat sâmbătă că acţiunile Rusiei în Georgia sunt "absolut inacceptabile", cerând Moscovei să pună capăt crizei.

10 afișări
Imaginea articolului Bush cere Rusiei să înceteze acţiunile "absolut inacceptabile" din Georgia

Bush cere Rusiei să înceteze acţiunile "absolut inacceptabile" din Georgia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lumea a privit cu îngrijorare cum Rusia a invadat un stat suveran, ameninţând un regim ales în mod democratic", afirmă Bush.

"Aceste acţiuni sunt absolut inacceptabile pentru naţiunile libere", a spus Bush.

Preşedintele SUA a anunţat că secretarul de Stat Condoleezza Rice se va deplasa la Bruxelles săptămâna viitoare pentru întâlniri cu miniştrii de Externe din cadrul NATO şi cu oficiali europeni.

Rice s-a deplasat în Franţa şi Georgia săptămâna aceasta, iar sâmbătă şi duminică se va afla la ferma preşedintelui Bush din Crawford, Texas.

"Pentru a începe remedierea relaţiilor cu Statele Unite, Europa şi alte ţări, pentru a-şi recăpăta locul în lume, Rusia trebuie să pună capăt crizei", a încheiat Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici