Cum a evoluat situaţia primilor opt copii afectaţi de complicaţiile inflamatorii produse de Covid-19

Cercetătorii din Marea Britanie spun că au descoperit un „grup fără precedent” de opt copii cu probleme inflamatorii rare pe fondul pandemiei de Covid-19, scrie CNN.

4616 afișări
Imaginea articolului Cum a evoluat situaţia primilor opt copii afectaţi de complicaţiile inflamatorii produse de Covid-19

Cercetătorii au descoperit apariţia unor complicaţii de natură inflamatoare la copii pe fondul pandemiei de Covid-19

Cazurile sunt asemănătoare cu o formă severă a bolii Kawasaki - o afecţiune rară care provoacă inflamaţii la nivelul pereţilor arterelor şi poate limita fluxul de sânge care ajunge la inimă.

Potrivit studiului publicat miercuri, copiii nu au prezentat afecţiuni medicale anterioare pandemiei.

Cinci dintre copii au avut nevoie de ventilaţie mecanică şi unul a fost legat la o maşină ECMO - un dispozitiv care preia funcţiile inimii şi plămânilor.

Şapte dintre copii au supravieţuit, iar unul a murit în urma unui accident vascular cerebral. Despre patru dintre copii se ştia că au fost expuşi la noul coronavirus, iar doi au avut rezultate pozitive după ce li s-au făcut testele în spital.

Şase dintre copii proveneau din familii de afro-caraibieni, iar cinci erau băieţi.

În cadrul studiului, publicat în jurnalul medical The Lancet, cercetătorii au declarat că grupul de caz a constituit baza unei alerte naţionale. La sfârşitul lunii aprilie, Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie a trimis o „alertă urgentă” medicilor spunând că au văzut cazuri atipice de Kawasaki care ar putea fi legate de coronavirus.

Departamentul de Sănătate al statului New York a emis o avertizare despre un sindrom similar. Începând cu 5 mai, la nivelul statului american cel mai afectat de focarul de Covid-19, au fost înregistrate 64 de cazuri potenţiale ale afecţiunii, numite sindrom inflamator pediatric multi-sistem asociat cu COVID-19.

„Sindromul inflamator are caracteristici care se suprapun cu boala Kawasaki şi sindromul de şoc toxic şi poate apărea la câteva zile, chiar săptămâni, după boala acută Covid-19. Poate include febră persistentă, dureri abdominale, erupţii cutanate şi chiar simptome cardiovasculare care necesită îngrijiri intensive”, a transmis departamentul de sănătate din New York într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici