China acuză SUA: O astfel de exagerare va crea turbulenţe şi incertitudine

China a acuzat Statele Unite că „exprimă ameninţarea războiului şi creează tensiuni”, în timp ce preşedintele american Joe Biden a avertizat că peste 150.000 de soldaţi ruşi se găsesc lângă graniţele Ucrainei, în ciuda anunţul de la Moscova privind retragerea.

992 afișări
Imaginea articolului China acuză SUA: O astfel de exagerare va crea turbulenţe şi incertitudine

Naţiunile occidentale au sugerat măsuri de control pentru armament şi consolidarea încrederii pentru a dezamorsa impasul, ceea ce le-a determinat să-şi îndemne cetăţenii să părăsească Ucraina, deoarece un atac ar putea avea loc în orice moment. Rusia, în schimb, neagă că are vreun plan de invadare.

„O astfel de exagerare şi dezinformare persistentă din partea unor ţări occidentale va crea turbulenţe şi incertitudine în lumea plină de provocări şi va intensifica suferinţa şi diviziunea”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului chinez de Externe, Wang Wenbin, miercuri, conform Reuters.

„Sperăm că părţile relevante vor opri astfel de campanii de dezinformare şi vor face mai mult pentru a beneficia de pace, încredere reciprocă şi cooperare”.

China a fost criticată pentru poziţia sa faţă de Ucraina de unii lideri occidentali, inclusiv de prim-ministrul australian Scott Morrison.

„Conducerea celor doi şefi de stat, China şi Rusia, lucrează întotdeauna pentru a dezvolta o bună vecinătate pe termen lung şi o relaţie de cooperare reciproc avantajoasă pe baza non-alianţei, a neconfruntării şi a nevizării ţărilor terţe”, a adăugat purtătorul de cuvânt Wang.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici