Cinci albanezi din Kosovo, condamnaţi pentru realizarea unei înregistrări video în numele Stat Islamic

Cinci cetăţeni kosovari au fost condamnaţi pentru că intenţionau realizarea unei înregistrări video în numele reţelei teroriste Stat Islamic, informează ABC News.

730 afișări
Imaginea articolului Cinci albanezi din Kosovo, condamnaţi pentru realizarea unei înregistrări video în numele Stat Islamic

Cinci albanezi din Kosovo, condamnaţi pentru realizarea unei înregistrări video în numele Stat Islamic

Curtea de Justiţie de la Priştina a condamnat cinci kosovari de etnie albaneză sub acuzaţia că ar fi plănuit realizarea unei înregistrări video în numele organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Islamiştii au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între patru şi treisprezece ani.

Conform verdictului, cele cinci persoane, ce au fost arestate anul trecut, aveau ca obiectiv "terorizarea populaţiei, destabilizarea şi distrugerea structurilor sociale de stat politice, constituţionale, economice şi constituţionale prin pregătirea unor acţiuni teroriste".

Inculpaţii plănuiau filmarea unui videoclip, semnat cu logo-ul SI, pentru a certifica prezenţa organizaţiei teroriste în Kosovo. Încă un complice este dat în urmărire.

Autorităţile au declarat că se suspectează că peste 70 de persoane din Kosovo sunt luptători activi în Siria şi Irak, deşi afirmă că nici un cetăţean albanez din Kosovo nu s-a alăturat grupului extremist SI în ultimele 12 luni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici