- Home
- Externe
- BRUXELLES, (16.10.2017, 18:08)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Consiliul Uniunii Europene a adoptat noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord
Consiliul Uniunii Europene a adoptat, luni, noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, întrucât Phenianul încalcă şi desconsideră în mod flagrant rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, potrivit unui comunicat al instituţiei europene.
Urmărește
1250 afișări
Consiliul Uniunii Europene a adoptat noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord
Consiliul Afaceri Externe a discutat situaţia din Peninsula Coreeană şi în special continuarea dezvoltării de arme nucleare şi de rachete balistice de către Coreea de Nord.
"Având în vedere ameninţarea persistentă pe care Coreea de Nord o prezintă pentru pacea şi stabilitatea internaţională, Consiliul a adoptat noi măsuri autonome ale UE pentru a spori în continuare presiunea asupra Coreei de Nord de a-şi respecta obligaţiile. Măsurile consolidează sancţiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU şi vin în completarea acestora. Ele intră în vigoare imediat", se arată în comunicatul de la Bruxelles.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
Manmohan Singh, fostul prim-ministru al Indiei, a fost incinerat astăzi în cadrul unui omagiu naţional
Printre noile măsuri se numără interzicerea totală a investiţiilor UE în Coreea de Nord, în toate sectoarele. Interdicţia s-a limitat anterior la investiţiile în industria nucleară şi în ramurile conexe armamentului convenţional, în sectorul industriei miniere, de rafinare şi al industriei chimice, în metalurgie şi prelucrarea metalelor şi în industria aerospaţială.
Totodată, Consiliul UE a dispus interzicerea totală a vânzării de produse petroliere rafinate şi ţiţei către Coreea de Nord. Aceste exporturi fac deja obiectul anumitor restricţii în temeiul rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU din 11 septembrie.
În plus, a fost stabilită scăderea plafonului pentru transferuri care privesc sume personale către Coreea de Nord de la 15.000 de euro la 5.000 de euro, întrucât se suspectează că aceste transferuri sunt folosite pentru a sprijini programele nucleare şi de dezvoltare balistică ilegale ale acestui stat.
Statele membre UE au mai convenit să nu reînnoiască autorizaţiile de muncă ale cetăţenilor nord-coreeni prezenţi pe teritoriile lor, cu excepţia refugiaţilor şi a altor persoane care beneficiază de protecţie internaţională.
Consiliul Uniunii Europene a adăugat, de asemenea, trei persoane şi şase entităţi care sprijină programele ilicite pe listele celor care fac obiectul îngheţării activelor şi al restricţiilor de călătorie. În total, măsurile restrictive stabilite autonom de UE împotriva Coreei de Nord vizează 41 de persoane şi 10 entităţi. Alte 63 de persoane şi 53 de entităţi sunt menţionate pe listele ONU.
Miniştrii europeni au convenit totodată să facă lobby în mod activ pentru o punere în aplicare fermă a tuturor rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU de către toate statele membre ale ONU.
Citeşte şi: Rusia îngrijorată de acţiunile Coreei de Nord pentru dezvoltarea programului nuclear. Apel căre ONU
Citeşte şi: IMAGINILE ZILEI: Uraganul Ophelia se îndreptă spre Europa. Autorităţile britanice şi irlandeze, în alertă
Citeşte şi: Uniunea Europeană l-a felicitat pe Sebastian Kurz pentru victoria din alegerile parlamentare
Citeşte şi: Juncker ironizează întrebările despre întâlnirea cu Theresa May, afirmând că va prezenta o "autopsie"
Citeşte şi: Siria avertizează Israelul, după raidul aerian israelian efectuat la periferia Damascului
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe