Criza din Ucraina. Concluzii după discuţia lui Biden cu liderii europeni: "Există unanimitate totală"

  • Preşedintele american Joe Biden a declarat în urma unei convorbiri telefonice cu principalii liderii europeni că există "unanimitate totală" pentru un răspuns adecvat la consolidarea militară a Rusiei de-a lungul graniţei ucrainene.
  • "Am avut o întâlnire foarte, foarte, foarte bună. Există unanimitate totală", a declarat Biden.
7025 afișări
Imaginea articolului Criza din Ucraina. Concluzii după discuţia lui Biden cu liderii europeni: "Există unanimitate totală"

Criza din Ucraina. Concluzii după discuţia lui Biden cu liderii europeni: "Există unanimitate totală"

Biden a discutat timp de 80 de minute, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedintele francez Emmanuel Macron, premierul britanic Boris Johnson, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Mario Draghi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi preşedintele polonez Andrzej Duda.

Convorbirea a fost organizată pentru a discuta despre coordonarea între aliaţi cu privire la modul de abordare a tensiunilor tot mai mari cu Rusia.

Liderii "şi-au reiterat îngrijorarea continuă cu privire la consolidarea militară rusă la graniţele Ucrainei şi şi-au exprimat sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a declarat Casa Albă într-un comunicat de presă.

"Liderii au subliniat dorinţa lor comună pentru o rezolvare diplomatică a tensiunilor actuale şi au trecut în revistă angajamentele recente cu Rusia în mai multe formate. Liderii au discutat, de asemenea, despre eforturile lor comune de a descuraja noi agresiuni ruseşti împotriva Ucrainei, inclusiv despre pregătirile pentru a impune Rusiei consecinţe masive şi costuri economice severe pentru astfel de acţiuni, precum şi pentru a consolida securitatea pe flancul estic al NATO."

Oficiali din domeniul apărării au declarat luni că Pentagonul pregăteşte până la 8.500 de soldaţi americani pentru o eventuală desfăşurare în Europa de Est ca răspuns la ameninţarea unei invazii ruseşti, în condiţiile în care Kremlinul a adunat aproximativ 100.000 de soldaţi în apropierea graniţei cu Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici