Cum încearcă locuitorii unui sat din Rusia, terorizaţi de urşii polari, să scape de animalele înfometate. Măsura, aspru criticată. VIDEO

Filmări apărute în mediul online arată oameni înarmaţi doar cu pistoale de semnalizare, în timp ce încearcă să alunge peste 60 de urşi polari care au invadat un oraş din Rusia, scrie Daily Mail.

5333 afișări
Imaginea articolului Cum încearcă locuitorii unui sat din Rusia, terorizaţi de urşii polari, să scape de animalele înfometate. Măsura, aspru criticată. VIDEO

Sursa FOTO: Captură Youtube

Imaginile spectaculoase arată trei bărbaţi însoţiţi de un altul care foloseşte un pistol de semnalizare pentru a alunga un grup de opt urşi, în apropiere de satul Ryrkaypiy, în estul Rusiei. Oamenii sunt îngrijoraţi că urşii ar încerca să îi mănânce pe locuitorii satului.

Cel puţin 63 de urşi au luat cu asalt satul pentru a se hrăni cu leşurile de foci, după ce vremea temperată a împiedicat gheaţa să se topească, astfel încât focile nu au mai putut să vâneze peşti.

Vânătorii au intensificat eforturile de alungare a urşilor, dar decizia lor a fost aspru criticată, informează Daily Mail. 

Un expert a avertizat că animalele se vor obişnui rapid cu semnalele luminoase şi nu vor pleca, relatează The Siberian Times.

Oamenii insistă că demersul este necesar pentru a-i proteja pe locuitorii satului, din regiunea Chukotka, de prădătorii înfometaţi care ar putea „răni sau chiar mânca oameni”.

Unele dintre cele 63 de animale au încercat deja să intre în zonele rezidenţiale ale satului arctic, au afirmat localnicii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici