Cutremur major, cu magnitudinea de 7,2 grade, în Papua Noua Guinee

Un seism de mare adâncime cu intensitatea iniţială de 7,2 grade a avut loc marţi dimineaţă în Papua Noua Guinee, la peste 280 de kilometri nord de Port Moresby, capitala ţării, infomează Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM).

642 afișări
Imaginea articolului Cutremur major, cu magnitudinea de 7,2 grade, în Papua Noua Guinee

Cutremur major, cu magnitudinea de 7,2 grade, produs în Papua Noua Guinee

Cutremurul s-a produs marţi la ora locală 07:20 (ora României, 00.20), la adâncimea de 141 de kilometri. Epicentrul a fost la 35 de kilometri nord-vest de oraşul Bulolo, la 63 de kilometri sud-vest de Lae şi la 287 de kilometri nord de Port Moresby.

Oficialii locali au anunţat că nu a fost emisă nicio alertă de tsunami în urma seismului, şi nici nu au fost semnalate victime sau daune materiale semnificative, însă în unele zone s-a întrerupt alimentarea cu electricitate, relatează postul Al Jazeera.

Un cutremur de 7,5 grade produs în februarie 2018 într-o regiune muntoasă din Papua Noua Guinee a provocat alunecări de teren şi s-a soldat cu decesul a cel puţin 125 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici