Damascul acuză rebelii că au folosit arma chimică pentru a provoca o intervenţie militară

Reprezentantul Siriei la ONU i-a acuzat pe rebeli că au folosit arma chimică pentru a provoca o intervenţie militară străină, în contextul în care se conturează o lovitură occidentală împotriva regimului.

217 afișări
Imaginea articolului Damascul acuză rebelii că au folosit arma chimică pentru a provoca o intervenţie militară

Damascul acuză rebelii că au folosit arma chimică pentru a provoca o intervenţie militară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Numeroase date tind să dovedească nevinovăţia Guvernului sirian, care face obiectul unei acuzaţii înşelătoare", a declarat ambasadorul Bashar al-Jaafari într-un interviu pentru postul oficial sirian Al-Ikhbariya, citat miercuri de agenţia Sana.

În opinia sa, aceste date dovedesc de asemenea că "grupări armate au utilizat arme chimice cu scopul de a antrena o intervenţie militară străină şi o agresiune împotriva Siriei".

Occidentalii şi Turcia "au permis unor grupări teroriste să creeze un laborator pentru fabricarea unor arme chimice pe teritoriul turc, cu materii furnizate de Turcia, Arabia Saudită şi Qatar (...) şi să introducă aceste arme chimice în Siria pentru a le folosi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici