Decizie controversată în China: Un adolescent nu va fi pus sub acuzare, chiar dacă a recunoscut că a ucis o fată de 10 ani

Un băiat de 13 ani din China, care a recunoscut că a omorât o fată de 10 ani, nu va fi pus sub acuzare. Decizia anunţată de o instanţă din China, susţinută de legile penale ale ţării, a provocat un val de reacţii, scrie CNN.

1131 afișări
Imaginea articolului Decizie controversată în China: Un adolescent nu va fi pus sub acuzare, chiar dacă a recunoscut că a ucis o fată de 10 ani

Decizie bizară a unei instanţe din China: Un adolescent nu va fi pus sub acuzare, chiar dacă a recunoscut că a ucis o fată de 10 ani

Cazul cumplit, produs în nord-estul oraşului Dalian, a stârnit o dezbatere aprinsă despre cum şi când tinerii infractori ar trebui pedepsiţi.

Sub prevederile Codului Penal al Chinei, persoanele cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani pot fi trase la răspundere dacă au comis infracţiuni grave precum omucidere, viol, trafic de droguri sau furt. Cei care au peste 18 ani pot fi puşi sub acuzare pentru orice infracţiune.

Cu toate acestea, cei cu vârsta sub 14 ani nu pot fi puşi sub acuzare şi nu pot fi pedepsiţi ca şi criminali. Aceştia pot fi „returnaţi” părinţilor pentru a fi disciplinaţi sau – în cazuri mai rare – trimişti la insitutuţii de corecţie pentru tinerii infractori, spune Michelle Miao, un expert în legea penală de la Universitatea Chinezească din Hong Kong.

Trupul neînsufleţit al fetei a fost găsit pe 20 octombrie, la câteva ore după ce fratele ei mai mare a dus-o cu maşina la un curs de pictură, relatează publicaţia de stat China Daily.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici