Decizie finală: Pescuitul cu şocuri electrice va fi interzis în Uniunea Europeană. Curtea Europeană de Justiţie a respins contestaţia făcută de Ţările de Jos

Cea mai înaltă instanţă a Uniunii Europene a confirmat joi decizia blocului de a interzice începând din iulie practica utilizării şocurilor electrice în pescuit, relatează AP.

559 afișări
Imaginea articolului Decizie finală: Pescuitul cu şocuri electrice va fi interzis în Uniunea Europeană. Curtea Europeană de Justiţie a respins contestaţia făcută de Ţările de Jos

Decizie finală: Pescuitul cu şocurilor electrice va fi interzis în Uniunea Europeană. Curtea Europeană de Justiţie a respins contestaţia Olandei

Curtea Europeană de Justiţie a respins contestaţia Ţărilor de Jos care susţineau că UE nu a luat în considerare cele mai recente dovezi ştiinţifice atunci când a luat decizia în urmă cu doi ani.

Decizia va afecta în mod specific flota de pescuit olandeză, care a investit puternic în pescuitul electric cu impulsuri. Ei susţin că tehnica este ecologică, deoarece permite navelor să folosească mai puţin motorină şi nu deteriorează fundul mării.

Peste 80 din cele 137 de traule ale flotei olandeze sunt echipate pentru pescuitul cu impulsuri electrice.

Oponenţii caracterizează metoda ca pescuit industrial ce afectează fauna marină.

"Instanţa respinge în totalitate acţiunea introdusă de Ţările de Jos", a declarat CEJ într-o declaraţie.

Federaţia olandeză de pescuit a declarat că decizia va duce la falimente într-un sector deja afectat puternic de Brexit şi de pandemia COVID-19.

„Din cauza interzicerii pescuitului cu impuls electirc, costurile vor creşte substanţial. Vedem deja firme familiale renunţând după generaţii la pescuit. Vor veni mai multe falimente”, a declarat federaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici