Demonstraţie de forţă a Statelor Unite. Grup de atac, prezent în apele peninsulei coreene în contextul tensiunilor cu Phenianul

Grupul de atac USS Abraham Lincoln operează în apele din largul peninsulei coreene, a declarat un oficial american, după ce presa sud-coreeană a relatat că navele au fost desfăşurate pe fondul tensiunilor legate de testele cu rachete ale Coreei de Nord.

24692 afișări
Imaginea articolului Demonstraţie de forţă a Statelor Unite. Grup de atac, prezent în apele peninsulei coreene în contextul tensiunilor cu Phenianul

Oficialul a precizat că grupul se află în Marea Japoniei, cunoscută şi sub numele de Marea de Est, pentru exerciţii cu forţele japoneze pentru a reasigura aliaţii şi partenerii din regiune. Mişcarea are loc în contextul în care oficialii americani sunt din ce în ce mai îngrijoraţi că Phenianul ar putea efectua un test nuclear subteran în zilele următoare.

Este pentru prima dată din 2017 când un grup de portavioane este desfăşurat în apele dintre Coreea de Sud şi Japonia. În acel an, USS Ronald Reagan, Theodore Roosevelt şi Nimitz, precum şi grupurile lor de atac cu mai multe nave, s-au desfăşurat într-o demonstraţie de forţă în urma testelor cu rachete şi arme nucleare ale Coreei de Nord, scrie Reuters.

Consilierii preşedintelui ales al Coreei de Sud au solicitat redistribuirea mijloacelor strategice americane, precum portavioane, bombardiere nucleare şi submarine, în peninsula coreeană, în timpul discuţiilor purtate cu ocazia unei vizite la Washington săptămâna trecută.

Ministerul sud-coreean al Apărării a declarat că este conştient de faptul că grupul de portavioane se află în apele internaţionale, dar a refuzat să comenteze rapoartele, deoarece este vorba de un activ militar american.

Coreea de Nord a criticat anterior exerciţiile militare americane ca fiind o repetiţie pentru război şi a spus că acestea cresc tensiunile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici