Der Spiegel: Bărbatul care a căzut de la un etaj superior al ambasadei Rusiei era agent sub acoperire al FSB

  • Serviciile de securitate germane cred că bărbatul găsit mort pe o stradă în faţa ambasadei Rusiei din Berlin luna trecută era un agent sub acoperire al serviciului de informaţii FSB al Rusiei, a informat vineri publicaţia Der Spiegel.
  • Cadavrul bărbatului de 35 de ani a fost găsit pe 19 octombrie.
3234 afișări
Imaginea articolului Der Spiegel: Bărbatul care a căzut de la un etaj superior al ambasadei Rusiei era agent sub acoperire al FSB

Der Spiegel: Bărbatul care a căzut de la un etaj superior al ambasadei Rusiei era agent sub acoperire al FSB

Bărbatul ar fi căzut de la un etaj superior al ambasadei, au declarat mai multe surse pentru Der Spiegel. Poliţia din Berlin a refuzat să comenteze cazul precizând că va lăsa procurorii să se pronunţe.

Nu este clar cum a căzut diplomatul şi ce i-a cauzat moartea. Ambasada Rusiei nu a fost de acord cu o autopsie, notează Der Spiegel.

Bărbatul, care nu a fost numit, a fost declarat oficial ca fiind secretar în cadrul ambasadei, dar serviciile de securitate germane cred că era, în realitate, un agent sub acoperire al serviciului de informaţii FSB.

Ambasada Rusiei a numit incidentul un „accident tragic” asupra căruia nu a revenit cu comentarii „din motive etice”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a declarat vineri într-un briefing de presă că guvernul german este la curent cu situaţia, dar nu poate oferi detalii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici