Dmitri Medvedev a anunţat pe Facebook o anchetă cu privire la fraudarea alegerilor

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a cerut efectuarea unei anchete privind acuzaţiile de fraudare a alegerilor parlamentare de duminica trecută, potrivit unui mesaj postat duminică pe pagina sa de Facebook, relatează CNN.

150 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev a anunţat pe Facebook o anchetă cu privire la fraudarea alegerilor

Dmitri Medvedev a anunţat pe Facebook o anchetă cu privire la fraudarea alegerilor

Anunţul intervine la o zi după ce mii de ruşi au demonstrat în mai multe oraşe, denunţând falsificarea alegerilor.

"Nu sunt de acord nici cu sloganurile şi nici cu ceea ce spun protestatarii", se poate citi în mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Medvedev. "Cu toate acestea, am odonat verificarea tuturor proceselor-verbale de la secţiile de votare, cu privire la respectarea legislaţiei electorale", se arată, în continuare, în mesaj.

Partidul Rusia Unită, condus de premierul Vladimir Putin, a înregistrat un scor defavorabil în acest scrutin, dar şi-a păstrat majoritatea parlamentară, potrivit rezultatelor oficiale.

Protestatarii au afirmat sâmbătă că rezultatele au fost fraudate şi au scandat "Putin afară", potrivit agenţiei RIA Novosti. Aproximativ 25.000 de persoane au demonstrat sâmbătă în piaţa centrală a capitalei ruse, scrie agenţia, citând poliţia, precizând că nu au fost operate arestări.

Însă organizatorii afirmă că la miting au participat aproximativ 40.000 de persoane, potrivit aceleiaşi surse. Ei au cerut anularea anularea scrutinului de la 4 decembrie şi organizarea de noi alegeri.

De asemenea, aproximativ 7.000 de persoane au manifestat la Sankt Petersburg, cel de al doilea cel mai important oraş rus, potrivit agenţiei, care citează poliţia.

Săptămâna trecută au fost arestaţi sute de participanţi la mitinguri. Forţele de ordine au anunţat că au intervenit asupra demonstranţilor deoarece mitingurile nu au fost autorizate, iar protestatarii au provocat tulburări.

Conform rezultatelor prezentate de oficiali din cadrul autorităţii electorale ruse, partidul Rusia Unită a obţinut 238 de mandate, comuniştii - 92, Rusia Dreaptă - 64, iar liberal-democraţii 56.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici