Doi adolescenţi care pregăteau acte de terorism au fost arestaţi în Marea Britanie

Un băiat de 14 ani şi o fată de 16 ani au fost arestaţi în Marea Britanie, sub suspiciunea că pregăteau acte de terorism, relatează Sky News, în pagina electronică de duminică.

222 afișări
Imaginea articolului Doi adolescenţi care pregăteau acte de terorism au fost arestaţi în Marea Britanie

Doi adolescenţi care pregăteau acte de terorism au fost arestaţi în Marea Britanie

Băiatul a fost arestat după ce poliţiştii au percheziţionat joi o casă din Blackburn, Lancashire. Poliţia a examinat mai multe dispozitive electronice descoperite în casă.

Poliţiştii suspectează că băiatul "pregătea un act terorist, prevăzut la Secţiunea 5 a Legii privind Terorismul din 2006".

Fata a fost arestată după ce poliţia a percheziţionat o casă situată pe bulevardul Clee din Longsight, Manchester, în seara următoare. Ea este suspectată de "implicare în acţiuni de pregătire pentru acte de terorism".

Cei doi adolescenţi au fost eliberaţi sub cauţiune până pe 28 mai.

Un martor ocular a declarat pentru Manchester Evening News că bulevardul Clee era "plin de poliţişti antiterorism" când fata a fost arestată, vineri seara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici