Doi polonezi ironizează romii din Oslo: "Nu suntem bolnavi. Nu avem copii. Cerşim pentru bere" - FOTO

Doi tineri polonezi au început să cerşească pe străzile din Oslo, purtând o pancartă care ironizează cerşetorii romi din România şi pe care scrie "Nu suntem bolnavi. Nu avem copii. Cerşim pentru bere", relatează site-ul TheLocal.no.

503 afișări
Imaginea articolului Doi polonezi ironizează romii din Oslo: "Nu suntem bolnavi. Nu avem copii. Cerşim pentru bere" - FOTO

Doi polonezi ironizează romii din Oslo: "Nu suntem bolnavi. Nu avem copii. Cerşim pentru bere" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Sosa Grzesiek şi Adrian Golebiewski, doi polonezi cu vârste de aproximativ 20 de ani, au sosit în Norvegia în urmă cu câteva zile şi au ridicat un cort în Fiordul Oslo.

Spre deosebire de alţi turişti care campează în Norvegia, ei îşi petrec zilele cerşind bani pentru bere.

Tinerii susţin că au dreptul să cerşească pentru că sunt săraci. "Străzile sunt pentru toată lumea şi noi avem nevoie de bani", a declarat Golebiewski pentru postul norvegian TV2. "Poate câştigăm mai mult decât alţii", a adăugat el.

La numai câţiva metri de ei se află un grup de romi din România, care cerşesc afişând pancarte ce descriu situaţia lor dificilă, într-o încercare de a stârni compasiunea trecătorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici