Efectele falimentului în Detroit: Adevărul despre casele care sunt vândute cu 1 dolar - VIDEO

Centrul Detroitului cunoaşte o revitalizare declanşată de investiţia de 1 miliard de dolari din partea lui Dan Gilbert, fiind foarte dificil să mai găseşti un apartament disponibil, dar în restul oraşului locuinţele sunt listate chiar şi la 1 dolar.

12977 afișări
Imaginea articolului Efectele falimentului în Detroit: Adevărul despre casele care sunt vândute cu 1 dolar - VIDEO

Efectele falimentului în Detroit: Adevărul despre casele care sunt vândute cu 1 dolar

Din 2010, această investiţie de 1 miliard de dolari a creat aproximativ 6.500 de locuri de muncă în centrul Detroitului. Drept urmare este aproape imposibil să găseşti un apartament liber în condiţiile în care ratele de ocupare au atins 99,4 la sută din zonă, scrie Business Insider.

În acelaşi timp, restul oraşului "oferă" locuinţe pentru mai puţin de 500 de dolari, unele fiind listate chiar la 1 singur dolar. Problema cu aceste preţuri este că sunt extrem de înşelătoare, după cum explică specialişti ai pieţii imobiliare. Casele se află într-o stare deplorabilă, iar zonele beneficiază doar de foarte puţine servicii urbane.

Agentul imobiliar John Lewis pentru publicaţia Business Insider explică adevărul din spatele acestor oferte incredibile din cartierul Brightmoor.

"Oferta de 1 dolar nu este nici imposibilă şi nici nemaiauzită, dar situaţia este mult mai complexă decât faptul că există case pe piaţă la un singur dolar", spune acesta.

"Oraşul scoate la vânzare aceste case pentru un dolar ca să poată genera câştiguri din taxe pentru aceste proprietăţi. Primul impuls ar fi să cumperi casa la un cost foarte mic, iar beneficiul oraşului este că obţin din nou bani de taxe din ea".

Materialul filmat de jurnaliştii Business Insider arată casele părăsite din Detroit, din zonele din afara centrului. Deşi unele ar putea să nu îi sperie pe doritori la prima vedere (în ciuda mesajelor din categoria "stai departe sau vei fi împuşcat" scrie pe pereţi), o privire aruncată în interiorul locuinţelor îi va face pe aceştia să se gândească de două ori înainte să cumpere proprietatea. "Pătrunzi înăuntru pe propriul risc", mai spune John Lewis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici