Elon Musk a găsit soluţia care ar putea rezolva conflictul dintre Taiwan şi China

  • Conflictul dintre Taiwan şi China ar putea fi rezolvat prin transformarea insulei într-o "zonă administrativă specială" similară cu Hong Kong-ul, crede Elon Musk.
  • Musk a fost criticat săptămâna trecută după ce a sugerat Ucrainei să cedeze teritoriu Rusiei pentru a pune capăt războiului.
6416 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a găsit soluţia care ar putea rezolva conflictul dintre Taiwan şi China

Elon Musk a găsit soluţia care ar putea rezolva conflictul dintre Taiwan şi China

Elon Musk a sugerat că un conflict între China şi Taiwan ar fi greu de evitat, dar a recomandat ca insula să devină o "zonă de administrare specială" similară cu Hong Kong.
 
Taiwanul a afirmat de zeci de ani că este o ţară independentă, dar China susţine în schimb că Taiwanul este parte a Chinei şi speră să restabilească controlul, potrivit Insider.
 
„Recomandarea mea (...) ar fi să găsim o zonă administrativă specială pentru Taiwan care să fie rezonabil de acceptabilă, probabil că nu va face pe toată lumea fericită", a declarat Musk pentru Financial Times într-un interviu publicat vineri. „Şi este posibil, şi cred că probabil, de fapt, că ar putea avea un aranjament care să fie mai indulgent decât Hong Kong".
 
Hong Kong este o zonă administrativă specială care îşi gestionează propria politică, deşi China a luat măsuri drastice în ultimii ani, adoptând o lege privind securitatea naţională care pedepseşte cetăţenii pentru disidenţă faţă de Beijing.
 
Musk, care face multe afaceri cu China, a precizat că fabrica Tesla din Shanghai ar fi prinsă în mijlocul oricărui conflict între această ţară şi Taiwan. Cu toate acestea, el a fost reticent în a comenta tensiunile tot mai mari dintre SUA şi China.
 
În acelaşi interviu, Musk a declarat că China a fost supărată după ce a trimis serviciul de internet prin satelit Starlink al SpaceX în Ucraina pentru a ajuta ţara în timpul conflictului cu Rusia.
 
Musk şi-a atras luni criticile pentru că a prezentat un plan de pace pentru Ucraina şi Rusia, care includea anexarea oficială a Crimeei de către Rusia.
 
Preşedintele Volodimir Zelenski l-a ironizat pe Musk cu un sondaj pe care scria "Care @elonmusk vă place mai mult?", cu opţiunile "Unul care sprijină Ucraina" sau "Unul care sprijină Rusia". Opţiunea Ucraina a învins Rusia cu 79% din voturi.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici