Eurostat a anunţat ponderea pe care au avut-o anul trecut în consumul UE energia eoliană şi energia hidro

Aproape o treime (32%) din totalul energiei electrice consumate în 2018, în Europa, a provenit din surse regenerabile, o creştere uşoară de la 31% în anul 2017, potrivit datelor Oficiului European pentru Statistică (Eurostat), publicate miercuri.

1459 afișări
Imaginea articolului Eurostat a anunţat ponderea pe care au avut-o anul trecut în consumul UE energia eoliană şi energia hidro

Eurostat a anunţat ponderea pe care au avut-o anul trecut în consumul UE energia eoliană şi energia hidro

Energia eoliană şi energia produsă de hidrocentrale au contribuit fiecare cu câte o treime din energia electrică totală provenită din surse regenerabile în 2018. Mai exact, energia eoliană are o cotă de 36%, în timp ce cea hidro reprezintă 33% din producţia de energie din surse regenerabile în 2018 din Europa. Restul de o treime a fost furnizată de energia solară (12%), biocombustibili solizi (10%) şi alte surse regenerabile (9%).

Creşterea energiei electrice generată din surse regenerabile vine în mare măsură pe fondul unei creşteri în special a energiei eoliene, dar şi a energiei solare şi a biocombustibililor solizi (inclusiv deşeuri regenerabile).

Printre statele membre ale UE, mai mult de jumătate din energia electrică consumată în 2018 a fost furnizată de surse regenerabile în Austria (73%), Suedia (66%), Danemarca (62%), Letonia (53%) şi Portugalia (52%). România se situează pe locul al 7 în UE în ceea ce priveşte ponderea energiei din surse regenerabile în consumul final.

În schimb, statele care folosesc mai puţin de 10% din energia electrică ce provine din surse regenerabile sunt Ungaria şi Malta (ambele cu 8%), Cipru şi Luxemburg (ambele cu 9%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici