Finanţare de 300 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru cercetare şi îmbunătăţirea securităţii nucleare

Comisia Europeană a adoptat vineri programul de lucru al Euratom pentru perioada 2021-2022, care va primi finanţare în valoare de 300 de milioane de euro.

129 afișări
Imaginea articolului Finanţare de 300 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru cercetare şi îmbunătăţirea securităţii nucleare

Potrivit unui comunicat al CE, programul de lucru al Euratom pentru perioada 2021-2022 prezintă obiectivele şi domeniile tematice specifice. Acestea vor primi finanţare în valoare de 300 de milioane de euro, iar investiţiile vor sprijini cercetarea în domeniul fuziunii, vor contribui la îmbunătăţirea în continuare a securităţii nucleare şi a protecţiei radiologice, precum şi la stimularea aplicaţiilor neenergetice ale tehnologiei nucleare.

Programul de lucru contribuie la eforturile UE de a dezvolta în continuare poziţia de lider tehnologic şi de a promova excelenţa în cercetarea şi inovarea în domeniul nuclear. Cererile de propuneri din acest an se concentrează asupra domeniului medical.

„Programul pentru cercetare şi formare al Euratom pentru perioada 2021-2022 ne va pregăti pentru viitor. Mă bucur că noul program de lucru urmăreşte să sporească coordonarea cu statele membre prin intermediul parteneriatelor şi să abordeze mai mult decât aspectele energetice tradiţionale de importanţă majoră, cum ar fi securitatea nucleară, axându-se şi pe probleme societale precum sănătatea şi educaţia”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Conform CE, propunerile se pot depune începând cu data de 7 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici