Forţele libiene loiale mareşalului Khalifa Haftar au sechestrat o navă cu echipaj turcesc în contextul tensiunilor cu Turcia

Forţele loiale mareşalului Khalifa Haftar, care controlează estul Libiei, au sechestrat sâmbătă o navă sub pavilion grendian şi echipaj turcesc, în contextul tensiunilor cu Ankara, care susţine administraţia rivală de la Tripoli, recunoscută în plan internaţional, relatează site-ul agenţiei Reuters.

769 afișări
Imaginea articolului Forţele libiene loiale mareşalului Khalifa Haftar au sechestrat o navă cu echipaj turcesc în contextul tensiunilor cu Turcia

Forţele libiene loiale mareşalului Khalifa Haftar au sechestrat o navă cu echipaj turcesc în contextul tensiunilor cu Ankara

Parlamentul Turciei a aprobat sâmbătă un acord de securitate şi cooperare militară semnat luna trecută cu guvernul de la Tripoli.

O unitate a armatei naţionale libiene a oprit o navă comercială în apele teritoriale libiene, în largul oraşului estic Derna, şi a remorcat-o în portul Ras El Hilal "pentru inspecţie şi verificarea încărcăturii sale", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al autorităţilor din estul Libiei, fără să ofere alte detalii.

Ankara a livrat produse militare Libiei, încălcând embargoul privind comerţul cu arme impus de ONU în legătură cu conflictul civil libian, potrivit unui raport al experţilor Naţiunilor Unite, citat de Reuters.

Turcia a sprijinit Guvernul libian de la Tripoli, condus de Fayez al-Serraj, care de mai multe luni se confruntă cu o ofensivă a forţelor lui Haftar.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat că Ankara ar putea trimite trupe în Libia în sprijinul Guvernului de la Tripoli, dar momentan nu a primit nicio cerere în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
libia,
turcia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici