Fost şef MI6: China a distrus probele despre originea coronavirusului din laboratorul din Wuhan

Fostul şef al serviciului de informaţii externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Sir Richard Dearlove, a declarat că este greu de demonstrat teoria conform căreia originea coronavirusului s-ar afla în laboratorul de virusologie din Wuhan, deoarece China a distrus probele, conform Telegraph.

3145 afișări
Imaginea articolului Fost şef MI6: China a distrus probele despre originea coronavirusului din laboratorul din Wuhan

Fost şef MI6: China a distrus probele despre originea coronavirusului din laboratorul din Wuhan

Dearlove a spus că cercetarea originii coronavirusului este vitală, pentru a evita o nouă pandemie de asemenea amploare pe viitor.

Acesta a mai acuzat ţările occidentale de naivitate că au crezut varianta Chinei referitoare la transferarea pe cale naturală a coronavirusului de la liliac la pangolin şi apoi la om.

Sir Richard Dearlove, care a condus serviciul britanic de informaţii externe între 1999 şi 2004, a mai spus că este foarte posibil ca unii cercetători care au vrut să vorbească „să fi fost reduşi la tăcere”.

Sir Richard a adăugat că o nouă investigaţie ştiinţifică nu ar trebui să se realizeze sub Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Organismul ONU a fost deja criticat că nu a investigat serios sursa infecţiei, a precizat Dearlove.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Joe Biden a dat termen celor 17 agenţii de informaţii să vină cu un raport despre originea coronavirului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici