Gigantul Huawei se află sub controlul Armatei Populare Chineze. Cine spune asta?

  • Administraţia Trump a descoperit că firme chineze de top, precum producătorul de echipamente telecom Huawei Technologies, ar fi deţinute sau controlate de armata chineză
  • Asta înseamnă că firmele sunt pasibile de noi sancţiuni financiare din partea SUA
1062 afișări
Imaginea articolului Gigantul Huawei se află sub controlul Armatei Populare Chineze. Cine spune asta?

Huawei

Administraţia Trump a descoperit că firme chineze de top, precum producătorul de echipamente telecom Huawei Technologies şi furnizorul de echipamente pentru supraveghere video Hikvision ar fi deţinute sau controlate de armata chineză, ceea ce înseamnă că sunt pasibile de noi sancţiuni financiare din partea SUA.

Cele două companii au fost încă de anul trecut plasate de administraţia de la Washinton pe o listă neagră a relaţiilor comerciale, fiind considerate o ameninţare pentru securitatea naţională. Totodată, administraţia Trump a derulat o campanie internaţională, încercând să convingă aliaţii SUA să excludă Huawei din reţelele 5G.

Pe lista alcătuită anul trecut de Departamentul Apărării se află în total 20 de companii. Alături de Huawei se regăsesc China Mobile Communications Group şi China Telecommunications Corp, precum şi producătorul de avioane Aviation Industry Corp of China.

Depatamentul Apărării a fost mandatat în baza unei legi din 1999 să alcătuiască o listă cu companiile militare chineze active în Statele Unite ale Americii, inclusiv cu cele deţinute sau controlate de Armata Populară Chineză, firme cu activitate de producţie, comerţ sau export.

Includerea pe această listă nu implică de la sine penalizarea firmelor în cauză, dar legea oferă preşedintelui Trump posibilitatea de a impune sancţiuni ce ar putea include instituirea unui sechestru asupra proprietăţilor deţinute de firme.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici