Hamas a acceptat planul egiptean de încetare a focului

Ministrul spaniol de Externe, miguel Angel Moratinos, a afirmat miercuri, la Ierusalim, că Hamas a acceptat o iniţiativă egipteană de încetare a focului în Fâşia Gaza.

47 afișări
Imaginea articolului Hamas a acceptat planul egiptean de încetare a focului

Hamas a acceptat planul egiptean de încetare a focului

"Hamas tocmai şi-a exprimat public sprijinul şi acordul faţă de iniţiativa egipteană", a afirmat ministrul spaniol.

"La sosirea noastră, nu aveam decât un singur obiectiv: să susţinem iniţiativa egipteană (...). Continuăm să lucrăm cu acelaşi interes şi aceeaşi voinţă pentru ca mâine (joi-n.r.) emisarul israelian să accepte de asemenea" planul egiptean, a adăugat Moratinos, făcând referire la vizita la Cairo a lui Amos Gilad, consilier special al Ministerului Apărării.

Moratinos s-a întâlnit miercuri dimineaţă la Cairo cu preşedintele egiptean Hosni Mubarak. Ulterior, la Ierusalim, el a avut discuţii cu preşedintele Shimon Peres şi cu premierul Ehud Olmert.

La Cairo, o sursă diplomatică egipteană a anunţat că Egiptul a obţinut acordul Hamas şi aşteaptă răspunsul Israelului faţă de planul său, menit să obţină un acord de încetare a focului imediat în Fâşia Gaza.

"Am avut acordul Hamas şi aşteptăm răspunsul Israelului", al cărui emisar este aşteptat joi la Cairo, a afirmat un reprezentant diplomatic, care a solicitat anonimatul.

"Vom vedea (ce se va întâmpla) când Amos Gilad va veni", a adăugat el.

O sursă egipteană autorizată, citată de agenţia Mena, afirmase anterior că mişcarea islamistă Hamas a reacţionat "favorabil la eforturile egiptene pentru a pune capăt vărsării sângelui palestinienilor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici