Igor Dodon: Relaţiile dintre Republica Moldova şi Rusia vor fi duse la un nou nivel în 2019

Relaţiile dintre Republica Moldova şi Rusia vor atinge un nou nivel în anul 2019, a declarat miercuri preşedintele moldovean Igor Dodon, după o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin, relatează agenţia de presă Tass.

1620 afișări
Imaginea articolului Igor Dodon: Relaţiile dintre Republica Moldova şi Rusia vor fi duse la un nou nivel în 2019

Igor Dodon: Relaţiile dintre Republica Moldova şi Rusia vor fi duse la un nou nivel în 2019

„În cadrul întâlnirii de azi cu preşedintele rus, am împărtăşit viziunile noastre privind relaţiile economice dintre Republica Moldova şi Rusia, cooperarea în domeniul economic şi umanitar. Făcând un sumar al celor doi ani de cooperare din poziţia de şefi de stat, am ajuns la concluzia că au fost îndeplinite condiţiile pentru a duce relaţiile dintre cele două ţări la un nou nivel calitativ”, a declarat Igor Dodon prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.

Igod Dodon este convins că alegerile parlamentare din Republica Moldova, programate pentru data de 24 februarie, vor genera un Guvern care va prioritiza reînnoirea „relaţiilor şi parteneriatelor strategice cu Rusia”.

În acest context, preşedintele moldovean a subliniat importanţa transparenţei în cadrul alegerilor.

„Am cerut agenţiilor internaţionale - Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi Consiliul Europei - să trimită observatori, care să monitorizeze desfăşurarea corectă a alegerilor parlamentare”, a anunţat Dodon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici