Înarmarea insurgenţilor libieni, opţiune luată în calcul de Casa Albă

Înarmarea insurgenţilor libieni este una dintre opţiunile aflate la dispoziţia Casei Albe, care consideră însă prematură "trimiterea de armament către o căsuţă poştală din estul Libiei", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

20 afișări
Imaginea articolului Înarmarea insurgenţilor libieni, opţiune luată în calcul de Casa Albă

Înarmarea insurgenţilor libieni, opţiune luată în calcul de Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a afirmat că administraţia de la Washington analizează situaţia opoziţiei libiene, însă furnizarea de armament pentru insurgenţi reprezintă numai una dintre opţiunile luate în calcul.

"În privinţa (...) înarmării, furnizării de arme, aceasta este numai una dintre posibilităţile luate în considerare", a spus Carney. "Recurgem la mai multe canale pentru a discuta cu opoziţia, cu grupuri şi persoane (din opoziţia libiană). Încercăm să aflăm mai multe despre ceea ce îşi doresc", a adăugat el.

"Ar fi prematur să expediem armament către o căsuţă poştală din estul Libiei", a afirmat Carney.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley, a declarat că livrarea de arme ar fi ilegală în situaţia actuală, din cauza embargoului impus de ONU asupra livrărilor de arme către Libia.

Opoziţia libiană controlează mai multe oraşe din estul Libiei, după trei săptămâni de proteste violente şi confruntări sângeroase între insurgenţi şi forţele controlate de regimul colonelului Muammar Kadhafi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici