Incident "semnificativ" la o centrală nucleară din Franţa

Un incident "semnificativ" s-a produs duminică la centrala nucleară din Gravelines, în Franţa, fără consecinţe pentru personalul centralei şi fără să polueze mediul înconjurător, se arată într-un comunicat al autorităţii pentru siguranţa nucleară (ASN).

22 afișări
Imaginea articolului Incident "semnificativ" la o centrală nucleară din Franţa

Incident "semnificativ" la o centrală nucleară din Franţa (Montaj foto)

"Nu există nici un risc de poluare", a declarat prefectura Nord.

Incidentul, care s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, a avut loc în timpul operaţiunilor de descărcare a combustibilului reactorului numărul unu al centralei, a declarat ASN într-un comunicat.

Un dispozitiv pentru combustibil a rămas agăţat de structurile interne superioare în cursul acestor operţiuni întrerupte, înainte de evacuarea clădirii reactorului şi a zonei de izolare, conform regulilor de exploatare a reactorului, a adăugat ASN.

Conducerea centralei şi conducerea regională a EDF nu au putut fi contactate imediat pentru a comenta informaţiile.

EDF lucrează la pregătirea operaţiunilor de repunere în funcţiune a dispozitivului în poziţia sa normală, potrivit unui comunicat al ASN.

ASN clasifică provizoriu acest incident la nivelul unu pe scara INES (International nuclear event scale), numerotată de la zero la şapte.

Autoritatea pentru siguranţa nucleară aminteşte că un incident de aceeaşi natură s-a produs în septembrie 2008 la centrala nucleară exploatată de EDF din Tricastin, situată în comuna Saint-Paul-Trois-Chateaux din Drome.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici