Iranul şi Coreea de Nord ar putea detona o armă nucleară în spaţiu

Coreea de Nord şi Iranul pot paraliza reţeaua de transporturi, electricitate şi comunicaţii din Marea Britanie prin detonarea unei arme nucleare în spaţiul cosmic, avertizează ministrul britanic al Apărării, Liam Fox, citat de publicaţia Daily Express.

72 afișări
Imaginea articolului Iranul şi Coreea de Nord ar putea detona o armă nucleară în spaţiu

Iranul şi Coreea de Nord ar putea detona o armă nucleară în spaţiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ministrului Apărării, lumea trebuie să înţeleagă amploarea riscurilor la adresa Marii Britanii, subliniind că ţările devin mai vulnerabile cu cât tehnologiile sunt mai complexe şi mai interdependente.

"Spre exemplu, când discutăm despre Coreea de Nord sau Iran, lumea trebuie să înţeleagă că există şi alte riscuri în afara atacurilor de genul celor de la Nagasaki sau Hiroshima. Există o gamă largă de riscuri şi cred că trebuie să le prezentăm publicului, pentru că mai întâi trebuie să înţelegem riscurile înainte de a solicita investiţii în domenii de securitate naţională", subliniază Fox.

Există temeri că sisteme electronice esenţiale riscă să fie blocate de o explozie naturală sau artificială produsă în spaţiul cosmic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici