Iranul, suspectat că a atacat o navă comercială israeliană, în Golful Oman

  • Iranul este suspectat că a atacat o navă comercială israeliană, în Golful Oman
  • Nava MV Helios Ray a suferit avarii după ce a fost vizată de o explozie în Golful Oman
  • Nava, aparţinând unei companii israeliene, a ajuns sâmbătă în Portul Dubai
6239 afișări
Imaginea articolului Iranul, suspectat că a atacat o navă comercială israeliană, în Golful Oman

Iranul este responsabil de explozia care a afectat o navă cargo israeliană, în Golful Oman, afirmă oficiali israelieni de rang înalt, citaţi de site-ul Ynetnews.com şi de cotidianul Times of Israel.

Nava MV Helios Ray, aflată sub pavilionul Bahamasului şi aparţinând unei companii israeliene, a fost vizată de o explozie în Golful Oman. Incidentul a fost raportat vineri, iar sâmbătă dimineaţă nava avariată a ajuns în Portul Dubai.

În momentul exploziei, nava transporta vehicule din Arabia Saudită spre Singapore. Niciunul dintre cei 28 de membri ai echipajului nu a fost rănit, dar nava a fost nevoită să meargă în cel mai apropiat port din cauza avariilor suferite.

Conform unor oficiali israelieni de rang înalt, Iranul se află în spatele atacului.

Nu este clar care a fost cauza deflagraţiei, dar incidentul a avut loc în largul coastelor iraniene, într-o zonă în care în 2019 au avut loc o serie de explozii asupra unor nave, atribuite de SUA Iranului.

Incidentul s-a produs în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În cursul nopţii de joi spre vineri, armata SUA a atacat poziţii ale unor grupuri islamiste proiraniene din estul Siriei.

Iranul este unul dintre principalii inamici ai Israelului. Guvernul israelian a semnalat că va iniţia pregătiri pentru o posibilă intervenţie militară împotriva programului nuclear iranian şi se consultă cu SUA pe tema strategiei faţă de activităţile iraniene. Iranul a negat că ar avea un program nuclear militar.

Israelul nu este de acord cu intenţia Administraţiei Joseph Biden de readucere a Statelor Unite în Acordul nuclear.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici