Israelul ar urma să numească "Donald Trump" o staţie a unui tronson feroviar din Ierusalim

Autorităţile israeliene intenţionează să numească "Donald Trump" o staţie a tronsonului feroviar subteran care va fi construită în apropiere de Zidul Plângerii, în Centrul vechi al Ierusalimului, onorând astfel decizia actualului preşedinte al SUA de a recunoaşte oraşul drept capitală a Israelului.

521 afișări
Imaginea articolului Israelul ar urma să numească "Donald Trump" o staţie a unui tronson feroviar din Ierusalim

Israelul ar urma să numească "Donald Trump" o staţie a unui tronson feroviar din Ierusalim

"Zidul de Vest (Zidul Plângerii - n.red.) este cel mai sfânt loc pentru poporul evreu, astfel că am decis să numesc o staţie a liniei feroviare care va duce acolo după preşedintele Trump, ca reacţie la decizia sa istorică şi curajoasă de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel", a declarat miercuri ministrul israelian al Transporturilor, Israel Katz, potrivit cotidianului The Jerusalem Post.

Israel Katz a aprobat marţi planurile de construire a staţiei din zona Centrului vechi al Ierusalimului, informează cotidianul Yediot Aharonot.

Autorităţile israeliene construiesc o linie de cale ferată de mare viteză de la Tel Aviv la Ierusalim, un proiect de importanţă naţională. Lucrările au început în anul 2001. Din zona Binyanei HaUma, situată în nord-vestul Ierusalimului, tronsonul feroviar va continua în subteran, circa trei kilometri, până în Districtul Evreiesc din Centrul vechi al oraşului, în apropiere de Zidul Plângerii.

Donald Trump a recunoscut recent că Ierusalimul este capitala Israelului, generând un val de nemulţumire în întreaga lume. Decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul a fost salutată de Israel, dar a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Uniunea Europeană şi Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici