Joe Biden i-a întrecut pe Reagan şi Trump:,,Am creat peste 13 milioane de joburi în 30 luni. Bidenomics este mai tare decât Reaganomics"

  • Joe Biden se laudă pe Facebook că a creat peste 13 milioane locuri de muncă în primele 30 luni ale mandatului său.
  • Joe Biden susţine că programul său economic de centru stânga cu creşteri de taxe, numit ,,Bideneconomics", a bătut la performanţe programul preşedintelui Ronald Reagan, ,,Reaganomics", care presupunea scăderea taxelor şi reducerea cheltuielilor federale.
  • Recordul cel mai negativ îl deţine preşedintele republican George W, Bush, în timpul căruia au fost desfiinţate peste 2 milioane de posturi.
1278 afișări
Imaginea articolului Joe Biden i-a întrecut pe Reagan şi Trump:,,Am creat peste 13 milioane de joburi în 30 luni. Bidenomics este mai tare decât Reaganomics"

Facebook/AP Photo

,,Oameni buni, aşa arată Bidenomics în acţiune", exclamă preşedintele american Joe Biden din Partidul Democrat care ocupă funcţia supremă de lider al SUA din 2021. 

Preşedintele democrat, care a implementat creşteri de taxe şi reforme sociale şi economice de stânga,  susţine că în primele 30 de luni de mandat prezidenţial a creat peste 13 milioane locuri de muncă. 

 

Biden a condamnat Reaganomics, un set neoliberal de politici fiscale stabilite de preşedintele republican Ronald Reagan (1981-1989), care impunea ,,economia de scurgere" =  favorizarea băncilor, investitorilor şi oamenilor de afaceri prin scăderea taxelor şi acordarea de libertate mai mare pentru companiile private.

Ronald Reagan susţinea că prin reducerea cheltuielilor federale pentru securitate socială şi prin protejarea mediului privat de taxe crescute, s-ar fi creat mai multe locuri de muncă, iar lucrătorii american din clasa de mijloc ar avea un nivel de trai mai crescut.

Democraţii au criticat întotdeauna ,,Reaganomics" pentru că mai degrabă îi îmbogăţeşte clasa de sus, iar lăcomia bogaţilor Americii privează clasa de jos şi clasa mijlocie de prosperitate şi trai decent.

Partidul, fiind liberal cu tendinţe spre centru-stânga, susţine taxarea bogaţilor pentru a investi banii acestora în educaţie, sistemul medical şi în crearea de locuri de muncă. 

Majoritatea bogaţilor Americii, în frunte cu miliardarul Elon Musk, dar şi republicanii se plâng că taxele crescute duc economia SUA în colaps. 

Biden şi-a depăşit predecesorul, pe republicanul Donald Trump (2017-2021), care în timpul mandatului său au fost create peste 5 milioane  locuri de muncă. 

Cel mai negativ record din ultimii 30 de ani îl deţine republicanul George W. Bush (2001-2009). În timpul mandatelor sale, peste 2 milioane  locuri de muncă au fost desfiinţate, majoritatea în timpul marii recesiuni din 2007-2008, respectiv şi pe durata disponibilizărilor din Rust Belt, regiunea industrială ce a cunoscut un declin treptat după externalizare. 

În timpul preşedinţiei lui Ronald Reagan, aproape 600,000  locuri de muncă au dispărut. 

Cea mai mare rată de şomaj din istoria SUA a fost de 24,7% în 1933, pe durata Marii Depresiuni. 

Joe Biden a mai scris pe contul său de Facebook: ,,Creştem economia de la mijloc şi de jos în sus, scădem costurile pentru familiile harnice şi facem investiţii inteligente în America.

Rata şomajului rămâne aproape scăzută la nivel record. Inflaţia a scăzut cu două treimi. Salariile reale sunt mai mari decât înainte de pandemie.

Am văzut peste jumătate de trilion ce s-a investit din sectorul privat în energie curată şi producţie.

Planul meu economic funcţionează - şi suntem abia la început". 

Preşedintele a aniversat şi un an de la semnarea Legii Cipurilor pentru a contracara monopolul Chinei în producţia semiconductorilor: ,,Astăzi se împlineşte un an de când am semnat Legea CHIPS. Ajută la crearea a mii de locuri de muncă şi este o investiţie unică în producţia, cercetarea şi dezvoltarea Americii". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici