Lysychansk a fost ţinta noii ofensive. Armata ucraineană continuă să recucerească teritorii

Comandantul armatei ucrainenen a afirmat că peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu au fost recucerite de armata ţării de la începutul lunii septembrie, potrivit CNN.

1123 afișări
Imaginea articolului Lysychansk a fost ţinta noii ofensive. Armata ucraineană continuă să recucerească teritorii

Lysychansk a fost ţinta noii ofensive. Armata ucraineană continuă să recucerească teritorii

„De la începutul lunii septembrie, peste 3.000 de kilometri pătraţi au fost readuşi sub controlul Ucrainei”, a declarat duminică comandantul-şef al forţelor armate, generalul Valeri Zaluzhni.

Forţele ucrainene au început să avanseze nu doar spre sud şi est în regiunea Harkov, ci şi spre nord, a declarat Zaluzhni, adăugând că „mai sunt 50 de kilometri până la frontiera de stat”.

CNN nu a putut verifica în mod independent afirmaţia lui Zaluzhni.

După luni de zile de ceea ce a fost descris de unii analişti drept un război de uzură, o ofensivă ucraineană în mişcare rapidă care a început în regiunea estică Harkov în ultimele zile a forţat trupele ruseşti să se retragă.

Forţele ucrainene au intrat sâmbătă în oraşul strategic Izium, care se află în apropierea graniţei dintre regiunile Harkov şi Doneţk. Izium, care se afla sub ocupaţie rusă de mai bine de cinci luni, era folosit ca rampă de lansare şi nod feroviar pentru atacuri spre sud în regiunea Doneţk şi în Kupyansk.

Avansul rapid de sâmbătă nu s-a încheiat cu Izium, deoarece Ucraina pare să fi deschis un nou front împotriva apărării ruseşti la graniţa dintre regiunile Doneţk şi Luhansk.

Şeful administraţiei militare regionale pentru Luhansk, Serhiy Hayday, a indicat că oraşul Lysychansk a fost ţinta noii ofensive.

Lysychansk a fost ultimul oraş din regiunea Luhansk, în estul Ucrainei, care a căzut sub control rusesc în iulie, după săptămâni de lupte intense. Hayday a declarat sâmbătă pentru CNN că „ocupanţii, inclusiv atât colaboratorii, cât şi militarii, fug în grabă”.

 


De la Dennis Lapin

Comandantul militar suprem al Ucrainei a afirmat că peste 3.000 de kilometri pătraţi de teritoriu au fost recucerite de armata ţării de la începutul lunii.

"De la începutul lunii septembrie, peste 3.000 de kilometri pătraţi au fost readuşi sub controlul Ucrainei", a declarat duminică comandantul-şef al forţelor armate, generalul Valeriy Zaluzhnyi.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici