Marea Britanie intenţionează să ardă echipamente de protecţie în valoare de 5 miliarde de dolari

Guvernul britanic intenţionează să ardă miliarde de lire sterline în echipamente de protecţie personală inutilizabile, achiziţionate în grabă în timpul pandemiei de coronavirus, a declarat vineri un organism de supraveghere a cheltuielilor publice.

Urmărește
1919 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie intenţionează să ardă echipamente de protecţie în valoare de 5 miliarde de dolari

Ideea de a arde măştile de protecţie, halatele şi alte echipamente pentru a genera energie nu a impresionat comisia de supraveghere. Comisia investighează modul în care guvernul a ajuns să cheltuiască 4 miliarde de lire sterline (5 miliarde de dolari) pe echipamente de protecţie care trebuie aruncate la gunoi pentru că sunt defecte sau nu respectă standardele britanice, potrivit AP.

Comisia de conturi publice a Parlamentului a declarat că guvernul a planificat să se debaraseze de 15.000 de paleţi pe lună de echipament "printr-o combinaţie de reciclare şi ardere pentru a genera energie".

"Costurile şi impactul asupra mediului al eliminării echipamentelor de protecţie în exces şi inutilizabile sunt neclare", a notat comisia.

Guvernul a declarat că nu toate echipamentele în valoare de 4 miliarde de lire sterline vor fi arse. Acesta a spus că o parte din stocul excedentar va fi folosit de dentişti sau donat unor organizaţii de caritate, agenţii de transport şi altor ţări.

Într-un raport, comisia de contabilitate a constatat că Departamentul de Sănătate a pierdut 75% din cele 12 miliarde de lire sterline cheltuite pe echipamente de protecţie în primul an al pandemiei din cauza preţurilor exagerate şi a produselor defecte.

Meg Hillier, deputat al Partidului Laburist din opoziţie, care prezidează comisia, a declarat că saga echipamentelor de protecţie a fost "probabil cel mai ruşinos episod din răspunsul guvernului britanic la pandemie".

"Guvernul a cheltuit sume uriaşe de bani, plătind preţuri umflate în mod obscen şi plăţi către intermediari, într-o grabă haotică", a spus ea.

Ministrul Robin Walker a recunoscut vineri că "s-au făcut greşeli" la începutul pandemiei. Dar el a spus că a fost "o situaţie fără precedent" în care ţări din întreaga lume s-au grăbit să achiziţioneze provizii în timpul unei crize sanitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
www.businessmagazin.ro
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie