Marea Britanie vrea să menţină, după Brexit, cooperarea strânsă cu UE în domeniul nuclear

Marea Britanie intenţionează să menţină o cooperare strânsă în domeniul nuclear cu Uniunea Europeană după ieşirea din Blocul comunitar, afirmă ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, citat de site-ul agenţiei Reuters.

534 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie vrea să menţină, după Brexit, cooperarea strânsă cu UE în domeniul nuclear

Marea Britanie vrea să menţină, după Brexit, cooperarea strânsă cu UE în domeniul nuclear (Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)

"Obiectivele noastre sunt foarte clare; vom menţine cea mai strânsă cooperare nucleară cu Uniunea Europeană, o relaţie care poate lua diverse forme şi va fi subiect de negociere", a spus David Davis.

Astfel, Londra intenţionează să menţină cooperarea cu Agenţia Europeană pentru Energie Atomică (Euratom).

Potrivit experţilor, desprinderea Marii Britanii de Euratom ar genera costuri suplimentare pentru britanici şi ar putea amâna concretizarea unor proiecte nucleare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici