Mesajele publicate de studentul saudit care a ucis 3 americani în baza militară din Florida. Reacţia Regelui Salman al Arabiei Saudite

Autorul atacului armat comis vineri într-o bază militară din statul american Florida era un student saudit al Secţia Aviaţie a Academiei militare din Pensacola pe nume Ahmed Mohammed al-Shamrani care a scris mai multe mesaje extremiste pe Twitter înaintea atacului, potrivit The Washington Post.

2243 afișări
Imaginea articolului Mesajele publicate de studentul saudit care a ucis 3 americani în baza militară din Florida. Reacţia Regelui Salman al Arabiei Saudite

Ce a scris pe Twitter autorul atacului de la baza militară din Florida, soldat cu 3 morţi

În noaptea de vineri, mai multe organizaţii independente au publicat postări de pe un cont de Twitter care se pare că i-a aparţinut lui Shamrani. Postările includeau o imagine foto a unei scrisori în limba engleză, aparent scrisă cu câteva ore înainte de atac. Cotidianul nu a putut confirmat dacă contul aparţine autorului atacului.

Twitter a suspendat contul vineri după-amiază.

Extrasele postărilor de pe Twitter au fost publicate de SITE Intelligence Group şi Middle East Media Research Institute, două organizaţii americane care urmăresc propaganda online a grupărilor extremiste.

În scrisoare, acesta învinuie Statele Unite pentru „finanţarea crimelor împotriva musulmanilor” şi sprijinirea Israelului. „Nu veţi fi în siguranţă până nu vom trăi asta ca realitate în [Palestina], iar trupele americane vor ieşi din ţara noastră”, a scris el.

Potrivit poliţiei, trei persoane au fost ucise în atacul produs în Baza aeriană Pensacola din Florida. Alte şapte persoane, inclusiv doi agenţi de poliţie, au fost rănite în atac.

Preşedintele american Donald Trump a informat că a discutat cu regele Salman al Arabiei Saudite în urma atacului armat comis vineri într-o bază militară din statul american Florida, potrivit cotidianului The Guardian.

„Regele Salman tocmai a sunat pentru a îşi exprima condoleanţele pentru familiile şi prietenii celor care au fost omorâţi în atacul care a avut loc la baza militară Pensacola din Florida", a anunţat Donald Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
atac armat,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici