Ministerul rus de Externe: Construcţia Nord Stream 2 continuă, în pofida presiunilor SUA

Construcţia gazoductului Nord Stream 2 va fi finalizată, în pofida sancţiunilor impuse proiectului de către Statele Unite, a informat Ministerul rus de Externe, citat de agenţia rusă de presă TASS.

1484 afișări
Imaginea articolului Ministerul rus de Externe: Construcţia Nord Stream 2 continuă, în pofida presiunilor SUA

Ministerul rus de Externe: Construcţia Nord Stream 2 continuă, în pofida presiunilor SUA

„În ciuda presiunilor constante, Nord Stream 2 va fi finalizat. Pentru europeni, beneficiile acestei surse suplimentare de alimentare cu gaze naturale sunt evidente”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe de la Moscova.

Autorităţile ruse susţin că sancţiunile impuse de Washington proiectului reprezintă o ingerinţă în afacerile interne ale Uniunii Europene, iar potrivit diplomaţilor ruşi, aceste măsuri ale Statelor Unite nu au fost luate din îngrijorare privind securitatea energetică a UE, ci pentru a promova exporturile americane de gaz natural lichefiat către Europa.

„Ştim că nu toată Uniunea Europeană este de acord cu acest proiect”, se arată în comunicat. „Opozanţi există şi în rândul statelor membre, şi în rândul instituţiilor europene. Este cunoscut că amendamentele la directiva privind gazele naturale au fost adoptate de către Uniunea Europeană împotriva gazoductului Nord Stream 2”, adaugă Ministerul de Externe.

Senatul Statelor Unite a aprobat impunerea de sancţiuni la adresa companiilor care fac parte din proiectul privind gazoductele Nord Stream 2 şi TurkStream. Propunerea de impunere a sancţiunilor fusese adoptată anterior şi de Camera Reprezentanţilor.

Proiectul Nord Stream include construirea a două gazoducte cu o capacitate totală de transport de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an din Rusia către Germania, prin Marea Baltică. Pe lângă gigantul rus Gazprom, la proiect mai participă companiile germane Uniper şi Wintershall, compania austriacă OMV, francezii de la Engie şi compania anglo-olandeză Shell. Scopul proiectului este transportul gazelor către Europa de Vest fără necesitatea de tranzitare a teritoriilor unor state precum Ucraina, Belarus sau Polonia.

Oficialii de la Washington au criticat în repetate rânduri proiectul Nord Stream 2, despre care au declarat că ar putea fi folosit ca „instrument de constrângere” şi ar putea transforma Europa într-un „ostatic al Rusiei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
nord stream,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici