Ministru: Israelul trebuie să anexeze peste jumătate din Cisiordania. Nu va exista stat palestinian

Un membru al Guvernului israelian a semnalat intenţia de a ocupa mai mult de jumătate din Cisiordania şi de a evacua locuitorii palestinieni din aceste zone, sugerând că ideea unui stat "Palestina" trebuie uitată, informează ziarul The Washington Post.

1547 afișări
Imaginea articolului Ministru: Israelul trebuie să anexeze peste jumătate din Cisiordania. Nu va exista stat palestinian

Ministru: Israelul trebuie să anexeze peste jumătate din Cisiordania. Nu va exista stat palestinian (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Ministrul israelian al Agriculturii, Uri Ariel, a făcut aceste declaraţii în timp ce s-a deplasat împreună cu premierul Benjamin Netanyahu în Rusia.

"Trebuie să aspirăm la anexarea Zonei C. Este vorba de zone în care nu sunt deloc arabi. Vom evacua câteva mii de oameni, care nu reprezintă un factor numeric semnificativ", a declarat Uri Ariel pentru ziarul Times of Israel.

Conform Acordului Oslo, Cisiordania este împărţită în trei zone. Zona C reprezintă peste 60% din Cisiordania şi este deja în totalitate sub control administrativ şi militar israelian, fără însă a fi anexată.

Populaţia Zonei C face obiectul unor controverse. Conform ONU, în 2014 în Zona C trăiau 297.500 de palestinieni. Armata israeliană apreciază că în această zonă cu suprafaţa de 3.300 de kilometri pătraţi locuiesc 50.000 de palestinieni.

Uri Ariel nu a oferit detalii despre modul în care palestinienii din această regiune a Cisiordaniei ar urma să fie evacuaţi.

"Dacă cineva ar întreba de zonele A şi B, pot spune că va veni şi rândul acestora. Când ..., vom vedea. Acum trebuie să stabilim ce facem în Zona C. Este vorba de peste 60% din teritoriul Cisiordaniei, de 50.000 de arabi. Ei nu reprezintă o problemă pentru statul Israel", a explicat Uri Ariel, membru al grupului radical din cadrul formaţiunii sioniste Căminul Evreiesc (HaBayit HaYehudi).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici