MONITORUL APĂRĂRII | Administraţia Donald Trump va folosi baze militare pentru exporturi energetice spre Asia

Administraţia Donald Trump vrea să utilizeze baze militare situate pe Coasta de Vest a SUA şi alte proprietăţi federale ca puncte de tranzit pentru exporturile de cărbune şi gaz natural spre Asia, afirmă secretarul american pentru Afaceri Interne, Ryan Zinke.

1150 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Administraţia Donald Trump va folosi baze militare pentru exporturi energetice spre Asia

Administraţia Donald Trump va folosi baze militare pentru exporturi energetice spre Asia

Proiectul are rolul consolidării industriei energetice americane şi evitării standardelor stricte privind exporturile de combustibili fosili.

Propunerea vizează avansarea agendei Administraţiei Donald Trump în sensul impunerii "dominaţiei energetice" americane pe scena mondială.

Într-un interviu acordat agenţiei Associated Press, Ryan Zinke, secretar pentru Afaceri Interne, a prezentat planul ca fiind o problemă de securitate naţională, pentru a asigura accesul aliaţilor Statelor Unite la carburanţi.

"Este interesul nostru de securitate naţională să ne asigurăm că există acces la resurse energetice. Este posibil să fie nevoie de utilizarea unor baze navale şi a altor proprietăţi federale de pe Coasta de Vest", a explicat Ryan Zinke.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici