Noi confruntări la Atena şi Salonic

Ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine au fost înregistrate miercuri, în timpul unor proteste la Atena şi Salonic.

59 afișări
Imaginea articolului Noi confruntări la Atena şi Salonic

Noi confruntări la Atena şi Salonic (Imagine: Mediafax Foto)

Zeci de tineri au început să lanseze la Atena cocteiluri Molotov, pietre, bucăţi de lemn şi sticle din plastic în direcţia forţelor de ordine, care au ripostat folosind gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

Aceste incidente intervin în condiţiile în care mii de persoane s-au adunat în piaţa Syntagma, din faţa Parlamentului, la apelul sindicatelor centrale care au organizat o grevă generală de 24 de ore în ţară, în semn de protest faţă de politica de austeritate a Guvernului de dreapta condus de Costas Caramanlis.

În cadrul mitingului sindical, zeci de tineri au atacat forţele de ordine, scandând "asasini", după moartea adolescentului Alexis Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, ucis sâmbătă de un poliţist într-un cartier din centrul Atenei.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei din Salonic, oraş din nordul Greciei, ciocniri între tineri şi forţele de ordine au izbucnit miercuri în cadrul unei manifestaţii la care au participat circa 2.000 de persoane, majoritatea elevi şi studenţi.

Violenţele au început după ce mulţimea, înconjurată de un cordon de poliţişti, a ajuns în faţa Ministerului pentru Macedonia şi Tracia. Tinerii au aruncat cu diverse obiecte, iar poliţia a ripostat folosind gaze lacrimogene.

Potrivit aceleiaşi surse, o altă manifestaţie care a avut loc tot în centrul oraşului Salonic a fost dispersată paşnic.

Citeşte şi:

Atena: O mie de persoane, la înmormântarea adolescentului ucis de poliţie

Mii de persoane participă la protestele din Atena şi Salonic

Poliţia arestează 87 de persoane la Atena

Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici