Noi negocieri pe tema conflictului din Ucraina au început la Minsk

Noi negocieri de pace au început vineri, la Minsk, între reprezentanţii Administraţiei prooccidentale de la Kiev şi delegaţii insurgenţilor proruşi.

382 afișări
Imaginea articolului Noi negocieri pe tema conflictului din Ucraina au început la Minsk

Noi negocieri pe tema conflictului din Ucraina au început la Minsk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre liderii separatişti, Andrei Purghin, a declarat că reuniunea va avea ca temă principală "statutul special" acordat de Administraţia de la Kiev regiunilor proruse.

"Negocierile nu se vor referi la teme care să vizeze suveranitatea şi integritatea teritorială ucraineană", a afirmat reprezentantul Kievului, fostul preşedinte Leonid Kucima.

La negocieri participă şi ambasadorul rus în Ucraina, Mihail Zurabov, precum şi reprezentanta Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Heidi Tagliavini.

După semnarea acordului de încetare a focului, pe 5 septembrie, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a propus conferirea unui "statut special", în mod provizoriu, regiunilor proruse, unde în decembrie vor avea loc alegeri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici