BREAKING NEWS  Olanda va trimite opt avioane de vânătoare F-35 în Polonia

Olanda va trimite opt avioane de vânătoare F-35 în Polonia. Aparatele de zbor vor face antrenamente şi misiuni NATO de pază a spaţiului aerian.

5222 afișări
Imaginea articolului Olanda va trimite opt avioane de vânătoare F-35 în Polonia

Sursa Foto - U.S. Air Force

Olanda va trimite opt avioane de luptă F-35 în Polonia peste câteva zile, a anunţat luni Ministerul olandez al Apărării prin intermediul unui comunicat.

„În februarie şi martie, patru avioane de luptă vor fi disponibile pentru paza spaţiului aerian al NATO deasupra Europei de Est, aşa-numita Poliţie Aeriană. Celelalte patru F-35 participă la un program de antrenament cu aliaţii, aşa-numitele activităţi de vigilenţă. Aceste antrenamente cresc gradul de pregătire al NATO pe flancul estic şi încurajează cooperarea între diferitele ţări NATO", a precizat Ministerul olandez al Apărării.

Ministerul Apărării a precizat că avioanele de luptă vor putea răspunde în câteva minute pentru a intercepta un avion.

„Două F-35 păzesc permanent spaţiul aerian al NATO, celelalte două sunt rezerve", se arată în comunicatul citat de CNN.

Polonia este membră NATO şi are graniţă comună cu enclava rusă Kaliningrad.

Olanda şi-a intensificat sprijinul pentru Ucraina, anunţând că intenţionează să se alăture SUA şi Germaniei pentru a trimite un sistem de apărare antirachetă Patriot la Kiev, a declarat premierul olandez Mark Rutte în timpul unei întâlniri cu preşedintele american Joe Biden la Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici