Omicron ar putea genera un efect neaşteptat în Israel. Un oficial din sănătate crede că imunitatea de turmă poate fi dobândită

  • În ultimele zece zile, numărul infecţiilor zilnice din Israel a crescut de peste patru ori.
  • Eran Segal, cercetător în cadrul Institutului Weizmann, spune că între două şi patru milioane de oameni vor fi infectaţi în următoarele trei săptămâni.
  • „Cifrele trebuie să fie mari pentru a ajunge la imunitatea de turmă, iar acest lucru este posibil. Dar vrem să se întâmple ca urmare a vaccinării multor oameni”.
11392 afișări
Imaginea articolului Omicron ar putea genera un efect neaşteptat în Israel. Un oficial din sănătate crede că imunitatea de turmă poate fi dobândită

Omicron ar putea genera un efect neaşteptat în Israel. Un oficial din sănătate crede că imunitate de turmă poate fi dobândită

Creşterea numărului de cazuri cu Omicron ar putea duce Israelul la atingerea imunităţii de turmă, a declarat un oficial din sănătate al ţării.

Infecţiile zilnice confirmate în Israel sunt de până la patru ori mai mari decât cifrele din trecut, ajungându-se la peste 3.500 de infectări în ultimele 10 zile. Totuşi, numărul deceselor nu a înregistrat o creştere similară, fapt ce demonstrează că noua tulpină nu este la fel de letală ca variantele de dinainte de Omicron. 

Creşterea cazurilor cu Omicron este inevitabilă

Eran Segal, cercetător în cadrul Institutului Weizmann, a declarat că între două şi patru milioane de oameni vor fi infectaţi în următoarele trei săptămâni, iar Israelul va rămâne în curând fără capacitate de testare. Astfel, ţara va intra in imposibilitatea de a identifica noi infecţii, iar el îndeamnă populaţia să se vaccineze.

„Toţi cei care se plimbă, indiferent unde, vor fi expuşi şi ar trebui protejaţi”, este mesajul postat de Segal pe Twitter.

Directorul general al Ministerului Sănătăţii, Nachmann Ash, a spus că ţara va plăti un preţ pentru multitudinea de cazuri la care se aşteaptă şi că ar fi vrut să vadă imunitatea de turmă atinsă prin vaccinări. „Costul va fi un număr mare de infecţii. Cifrele trebuie să fie mari pentru a ajunge la imunitatea de turmă, iar acest lucru este posibil. Dar vrem să se întâmple ca urmare a vaccinării multor oameni”, a declarat Ash, citat de BBC.

Salman Zarka, şeful grupului de lucru pentru coronavirus al Ministerului Sănătăţii, a declarat că imunitatea de turmă nu este garantată.

„Trebuie să fim foarte precauţi cu acest lucru, în special în lumina experienţei noastre din ultimii doi ani, în care am văzut oameni care s-au vindecat, iar apoi s-au reinfectat”, a declarat Zarka pentru site-ul de ştiri Ynet.

Aproximativ două treimi din populaţia Israelului a fost complet vaccinată, iar recent s-a aprobat şi cea de-a patra doză pentru anumite categorii de persoane.

Imunitatea de turmă este punctul în care o populaţie este protejată împotriva unui virus, fie prin vaccinare, fie prin faptul că oamenii au dezvoltat anticorpi prin contractarea bolii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici