OMS prezice un al treilea val al pandemiei de COVID şi trage de ureche Europa, pentru un răspuns „incomplet”

  • Un reprezentant special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) COVID-19 a prezis un al treilea val de pandemie în Europa.
  • David Nabarro estimează că valul trei ne va lovi la începutul anului 2021, dacă guvernele nu îşi modifică strategia.
  • Acesta consideră că măsurile luate de autorităţi pentru a preveni valul doi au reprezentat un eşec, relatează Reuters.
16818 afișări
Imaginea articolului OMS prezice un al treilea val al pandemiei de COVID şi trage de ureche Europa, pentru un răspuns „incomplet”

FOTO: Profimedia

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control", spune David Nabarro, OMS, într-un interviu acordat ziarelor elveţiene.

„Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a spus Nabarro, un britanic care a vrut să devină director general al OMS în 2017.

Europa s-a bucurat pe termen scurt de scăderea ratelor de infecţie care acum cresc din nou: Germania şi Franţa au văzut sâmbătă creşterea cazurilor cu 33.000 în total, Elveţia şi Austria au mii de cazuri zilnic, în timp ce Turcia a raportat un record de 5.532 de noi infecţii.

Nabarro a lăudat răspunsul unor ţări asiatice, cum ar fi Coreea de Sud, unde numărul infecţiilor este acum relativ scăzut: „Oamenii sunt pe deplin implicaţi, adoptă comportamente care îngreunează răspândirea virusului. Se menţin la distanţă, poartă măşti, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini. Protejează cele mai periclitate grupuri. ”

Nabarro a mai spus că Asia nu a relaxat restricţiile prematur. „Trebuie să aşteptaţi până când numărul cazurilor este scăzut şi să rămână scăzut”, a spus el. „Reacţia Europei a fost incompletă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici