ONU: Bilanţul conflictului separatist din estul Ucrainei a ajuns la 4.634 de morţi

Bilanţul conflictului separatist din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie, a ajuns la 4.634 de morţi (incluzând cele 298 de victime ale avionului Malaysia Airlines), conform celei mai recente estimări a Oficiului ONU pentru Asistenţă Umanitară.

218 afișări
Imaginea articolului ONU: Bilanţul conflictului separatist din estul Ucrainei a ajuns la 4.634 de morţi

ONU: Bilanţul conflictului separatist din estul Ucrainei a ajuns la 4.634 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alte 10.423 de persoane au fost rănite în confruntările armate.

Circa 5,2 milioane de persoane trăiesc în zonele din estul Ucrainei unde se desfăşoară conflictul separatist între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi proruşi.

Bilanţul anunţat anterior era de 4.317 morţi - militari ucraineni, insurgenţi separatişti şi civili.

Aproximativ 1,1 milioane de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza conflictului, 550.000 refugiindu-se în străinătate.

După noul armistiţiu, intrat în vigoare pe 9 decembrie, nu s-au mai înregistrat victime civile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici