Osama ben Laden le cere musulmanilor să îi ajute pe sinistraţii pakistanezi

Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, le cere musulmanilor să ofere ajutor victimelor inundaţiilor din Pakistan, afirmând că este îngrijorat de modificările climatice, într-un mesaj audio postat vineri pe forumuri islamiste, a anunţat grupul de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

24 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden le cere musulmanilor să îi ajute pe sinistraţii pakistanezi

Osama ben Laden le cere musulmanilor să îi ajute pe sinistraţii pakistanezi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Numărul victimelor cauzat de modificările climatice este foarte mare (...), mai important decât numărul victimelor războaielor", afirmă vocea atribuită lui ben Laden, a cărei autenticitate nu a putut fi verificată.

Este vorba despre prima înregistrare atribuită lui ben Laden de la 25 martie şi până în prezent.

Data acestei înregistrări nu este cunoscută, dar liderul al-Qaida le adresează felicitări musulmanilor cu ocazia încheierii lunii de Ramadan, la 10 septembrie.

"Catastrofa (în Pakistan) este foarte mare şi este greu de descris", spune el, în mesaj.

"Lucrurile cu care ne confruntăm (...) cer o acţiune rapidă şi serioasă a sufletelor caritabile şi a bărbaţilor curajoşi, care să le aducă ajutoare fraţilor lor musulmani, în Pakistan", continuă acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici