Parlamentar rus: Suspendarea parţială a lui Dodon poate provoca tensiuni în Republica Moldova

Leonid Kalaşnikov, preşedintele Comisiei pentru Comunitatea Statelor Independente din Parlamentul rus, a declarat, marţi, că suspendarea parţială a preşedintelui moldovean Igor Dodon poate provoca tensiuni în Republica Moldova, relatează site-ul agenţiei Tass.

2476 afișări
Imaginea articolului Parlamentar rus: Suspendarea parţială a lui Dodon poate provoca tensiuni în Republica Moldova

Parlamentar rus: Suspendarea parţială a lui Dodon poate provoca tensiuni în Republica Moldova

”Dodon poate rezista prin îndemnarea oamenilor să iasă în stradă. În opinia mea, s-ar putea, de asemenea, să provoace tulburări, deoarece alegătorii care l-au ales pe Dodon ca preşedinte nu vor accepta situaţia actuală. Cred că asta se va putea întâmpla în zilele următoare”, a declarat Kalaşnikov.

Deputatul rus a precizat că suspendarea parţială a lui Dodon nu a fost decisă în mod întâmplător în preajma trecerii în noul an.

”Sunt oameni care ar putea profita, deşi alegerile sunt programate mai târziu. Oponenţii lui Dodon sunt speriaţi de aceste alegeri. Ei au decis suspendarea lui Dodon cu scopul de a slăbi forţele proeuroasiatice”, a adăugat Kalaşnikov.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, marţi, suspendarea atribuţiilor preşedintelui Igor Dodon privind numirea miniştrilor, în urma examinării unei sesizări depuse de către un grup de deputaţi ai Partidului Democrat.

Prerogativele prezidenţiale în acest sens urmează să fie preluate de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. Acesta va emite decretele de numire a celor şapte miniştri noi: Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale – Svetlana Cebotari, Ministrul Justiţiei – Alexandru Tănase, Vicepremier pentru Integrare Europeană – Iurie Leancă, Ministrul Economiei – Chiril Gaburici, Vicepremier pentru Reintegrare – Cristina Lesnic, Ministrul Agriculturii – Liviu Volconovici, Ministrul de Externe – Tudor Ulianovschi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici