Parlamentul francez a adoptat legea care oferă posibilitatea lesbienelor şi femeilor singure să aibă acces la reproducere asistată

Parlamentul francez a adoptat marţi proiectul de lege care oferă posibilitatea tuturor femeilor cu vârsta sub 43 de ani, inclusiv celor singure şi lesbiene, accesul la tehnologia de reproducere asistată, cum ar fi fertilizarea in vitro.

2352 afișări
Imaginea articolului Parlamentul francez a adoptat legea care oferă posibilitatea lesbienelor şi femeilor singure să aibă acces la reproducere asistată

Până acum, tehnologia era limitată la cuplurile heterosexuale în care unul dintre parteneri era infertil sau risca să transmită o boală copilului lor. Cuplurile de femei singure şi lesbiene călătoreau adesea în Spania, Belgia sau Danemarca, unde sunt permise astfel procedurile, pentru a avea copii, relatează Politico.

Noua legislaţie slăbeşte, de asemenea, regulile privind îngheţarea ovulelor şi a spermatozoizilor, permisă anterior doar în scopuri de donaţie sau din motive medicale.

Proiectul de lege, adoptat cu 326 de deputaţi în favoarea şi 115 împotrivă este o promisiune electorală a preşedintelui Emmanuel Macron. Proiectul a fost adoptat după 468 de ore de dezbateri pe parcursul a doi ani, conform datelor compitate de publicaţia Libération.

Parlamentarii conservatori au votat aproape toţi împotriva ei. Patrick Hetzel, de la Les Républicains, a declarat că proiectul de lege afectează „drepturile fundamentale ale omului şi protecţia fiinţelor umane”.

Proiectul de lege va ridica, de asemenea, anonimatul pentru donatorii. La împlinirea a 18 ani, cei născuţi din donaţia de gamete vor putea solicita identitatea donatorului.

Proiectul de lege va permite, de asemenea, bărbaţilor gay activi sexual să doneze sânge - anterior, trebuiau să nu întreţină raporturi cu patru luni înainte de a face acest lucru. De asemenea, relaxează regulile cercetării celulelor stem. „Modificarea unui embrion uman cu celule din alte specii este interzisă”, se arată în text, dar se va permite contrariul, relatează Politico.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici